تجربه کاربر UX: عامل بسیار مهم در رتبه بندی سایت
در حالی که تجربه صفحه مهم است، گوگل همچنان به دنبال رتبه بندی صفحات با بهترین اطلاعات به طور کلی است، حتی اگر تجربه صفحه پایین تر باشد.
در ماه مه 2020، گوگل Web Vitals را معرفی کرد، مجموعه جدیدی از معیارها برای اندازه گیری سرعت وب سایت ها و تجربه کاربری. مدتی بعد، گوگل اعلام کرد که این معیارها به عنوان روش های جدیدی برای قضاوت و رتبه بندی سایت ها بر اساس تجربه صفحه ای که ارائه می دهند، راه خود را به یک به روز رسانی الگوریتم اصلی باز می کند. این بروز رسانی به تدریج در ژوئن 2021 عرضه شد و در اوت 2021 انجام شد.
UX مخفف User Experience است. همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، همه چیز به نحوه تجربه کاربران از یک محصول بستگی دارد. این می تواند یک وب سایت باشد، این می تواند یک برنامه، یک تلفن همراه یا هر محصول فیزیکی دیگری باشد که می توانید از آن استفاده کنید، حتی یک کارتن شیر. همه چیز به احساس شخصی در هنگام استفاده از یک محصول خاص بستگی دارد. آیا این محصول به شما احساس هیجان یا خوشحالی میدهد؟، آیا استفاده از آن لذت بخش است؟، آیا به شما کمک میکند تا بدون زحمت به آنچه که هدفش بودهاید برسید؟ یا به دلیل اینکه کار نمی کند یا آنطور که انتظار داشتید به نظر می رسد باعث عصبانیت و ناامیدی شما می شود؟
UX و کارا بودن (فقط کار کنه، باقیش مهم نیست) گاهی اوقات به جای هم استفاده می شوند. هر دو برای توصیف سهولت استفاده بازدیدکنندگان از سایت شما استفاده می شوند. با این حال، UX اغلب گسترده تر از کارا بودن در نظر گرفته می شود. اگر یک وب سایت بسیار کاربردی یا کاربرپسند باشد، بازدیدکنندگان می توانند به راحتی آنچه را که می خواهند انجام دهند، پیدا کنند یا بهدست اورند. استفاده از یک وب سایت می تواند ساده اما در عین حال خسته کننده باشد. این به این معنی است که کارا بودن عالی است، اما تجربه کاربر می تواند بهبود یابد.
به عنوان مثال، تصاویر پست های وبلاگ ما برای بهبود قابلیت استفاده ضروری نیست. با این حال، آنها به تجربه کاربران در سایت ما کمک می کنند. ما از خلق تصاویری که گرافیستها در سایت ما انجام میدهند لذت میبریم و امیدواریم که شما را نیز به فکر یا لبخند وادار کنند. این تصاویر به UX سایت ما کمک می کنند. بدون آنها، شما سایت ما را متفاوت تجربه خواهید کرد. به این ترتیب، UX می تواند بخشی از استراتژی برندسازی باشد، حتی بیشتر از کاربردی بودن!
پس چرا باید بهبود کاربری و UX سایت شما بخشی از استراتژی سئو شما باشد؟ گوگل یا سایر موتورهای جستجو میخواهند بهترین نتیجه را برای جستجوی افراد ارائه دهند. بهترین نتیجه تنها به معنای بهترین پاسخ نیست، بلکه به معنای بهترین تجربه است. به عنوان مثال، اگر به دنبال پاسخ " تحقیق کلمات کلیدی چیست؟" هستید. Google می خواهد بهترین پاسخ را به روشی سریع، دلپذیر و ایمن به شما بدهد. بنابراین حتی زمانی که یک پاسخ عالی در یک پست نوشته اید، اگر سایت شما کند، به هم ریخته یا ناامن است، گوگل پست شما را بهترین پاسخ در نظر نخواهد گرفت.
گوگل از روش های مختلفی استفاده می کند تا حدس بزند که کاربران چگونه سایت شما را تجربه می کنند. آنها به عناصری مانند سرعت سایت نگاه می کنند، تقریباً هیچ چیز آزاردهنده تر از صفحه ای نیست که بارگذاری آن طول می کشد، سازگاری با تلفن همراه ، روشی که محتوای خود را ساختار داده اید و پیوند داخلی و خارجی صفحات شما. تعداد زیادی لینک با کیفیت بالا به صفحه وب شما احتمالاً نشان می دهد که مردم تجربه لذت بخشی از آن داشته اند، درست است؟
علاوه بر آن، گوگل از سیگنال های کاربر استفاده می کند تا بفهمد بازدیدکنندگان چگونه وب سایت شما را تجربه می کنند. سیگنال های کاربر الگوهای رفتاری هستند که گوگل در سایت شما می بیند. اگر بسیاری از افراد خیلی سریع وب سایت شما را ترک کنند، ممکن است چیزی را که به دنبال آن هستند پیدا نکرده باشند. برخی دیگر از سیگنال های کاربر زمان صرف شده در یک صفحه و تعداد دفعات بازگشت افراد به وب سایت شما هستند. اگر این تعداد زیاد باشد، بازدیدکنندگان به احتمال زیاد از سایت شما لذت می برند یا آن را مفید می دانند. شما می توانید این نوع آمارها را برای سایت خود با گوگل آنالیتیکس و سایر ابزارهای تجزیه و تحلیل وب سایت بررسی کنید.
تصادفی نیست که عوامل ذکر شده در بالا هم برای UX و هم برای SEO مهم هستند. گوگل سعی می کند درک کند که انسان ها چگونه یک وب سایت را تجربه می کنند. به همین دلیل است که یک تجربه مثبت در سایت شما می تواند به رتبه بندی شما کمک کند.
در سال 2010، گوگل اعلام کرد که سرعت سایت را هنگام تعیین رتبه بندی در نظر می گیرد. در سال 2018، گوگل فاکتور رتبه بندی سرعت صفحه را در نتایج جستجوی موبایل دنبال کرد . در ماه مه 2020، گوگل بهروزرسانی جدیدی را اعلام کرد که به معیارهای مختلف جدید یا بهروزرسانیشده نگاه میکند، همراه با سایر عوامل تجربه کاربر، بهروزرسانی تجربه صفحه را تشکیل میدهد.
تجربه صفحه، شما می گویید؟ در یک حالت ایده آل، شما روی یک پیوند در نتایج جستجو کلیک می کنید و صفحه مربوطه بلافاصله ظاهر می شود. اما همه ما می دانیم که این یک رویا است. در طول سالها، صفحات فقط از نظر اندازه افزایش یافتهاند و محبوبیت جاوا اسکریپت آنها را پیچیدهتر و بارگذاری آنها را سختتر کرده است. حتی با اتصالات اینترنتی پرسرعت و دستگاههای قدرتمند، بارگیری یک صفحه وب میتواند دشوار باشد. برای کاربران، انتظار برای بارگذاری صفحات نیز می تواند ناراحتکننده باشد . ناگفته نماند عملکرد اعصاب خردکن در سایت که برخی از وب سایت ها ارائه می دهند که منجر به عدم کلیک و موارد مشابه می شود.
برای سالها، بهینهسازی عملکرد وبسایتها بیشتر به معنای بهینهسازی سرعت بود. اما زمان بارگذاری تنها بخشی از معادله است و قسمت دیگر برای تعریف و اندازه گیری دشوارتر است. این در مورد چگونگی تجربه یک کاربر پس از تمام آن بهینه سازی ها است. ممکن است سایت با توجه به برخی معیارها سریع باشد، اما آیا سریع احساس می شود؟ بنابراین، زمان آن رسیده است که نگاهی جدی به تجربه صفحه بیندازید.
به گفته گوگل، «تجربههای عالی صفحه به افراد امکان میدهد کارهای بیشتری انجام دهند و عمیقتر درگیر شوند. در مقابل، یک تجربه بد از صفحه می تواند مانع از این شود که شخص بتواند اطلاعات ارزشمند یک صفحه را پیدا کند.
اما، گوگل همچنین اظهار داشت : «در حالی که تجربه صفحه مهم است، گوگل همچنان به دنبال رتبه بندی صفحات با بهترین اطلاعات به طور کلی است، حتی اگر تجربه صفحه پایین تر باشد. تجربه صفحه عالی بر داشتن محتوای صفحه عالی غلبه نمی کند. با این حال، در مواردی که صفحات زیادی وجود دارد که ممکن است از نظر ارتباط مشابه باشند، تجربه صفحه می تواند برای مشاهده در جستجو بسیار مهمتر باشد.
به خاطر داشته باشید، در حالی که گوگل در ابتدا اعلام کرد که تجربه صفحه فقط برای موبایل است، آنها این معیارهای جدید را برای سایت های دسکتاپ نیز در نظر خواهند گرفت.
در اوایل ماه مه 2020، گوگل Web Vitals را معرفی کرد، مجموعهای از معیارهای کاملاً تحقیق شده برای کمک به هر کسی که فرصتهایی را برای بهبود تجربه سایتهای خود تعیین کند. در این معیارهای جدید، زیرمجموعهای از معیارها وجود دارد که هر صاحب سایت باید روی آن تمرکز کند، به اصطلاح به آن Core Web Vitals گفته میشود.
به گفته گوگل، "Core Web Vitals مجموعه ای از معیارهای واقعی و کاربر محور هستند که جنبه های کلیدی تجربه کاربر را اندازهگیری می کنند."
هر Core Web Vital به بخش خاصی از پازل تجربه صفحه نگاه می کند و با هم به گوگل و شما کمک می کند تا تجربه درک شده از یک سایت را درک کنید. Core Web Vitals در تمام ابزارهای Google که تجربه صفحه را می سنجند موجود است.
Core Web Vitals در طول زمان تکامل می یابد و موارد جدید ممکن است در زمان مناسب اضافه شوند. برای دور اول، گوگل سه نقطه کانونی خاص را شناسایی کرد:
این نقاط کانونی با سه معیار جدید مطابقت دارند:
همانطور که می بینید، این معیارهای اصلی به سادگی به سرعت بارگیری یک چیز نمی پردازند. آنها همچنین بررسی می کنند که چقدر طول می کشد تا عناصر آماده استفاده شوند. تغییر چیدمان تجمعی آیندهنگرترین روش در میان این دسته است. این ربطی به سرعت ندارد، بلکه همه چیز با جلوگیری از تجربه بد کاربر است. مانند فشار دادن یک دکمه اشتباه، زیرا یک تبلیغ در لحظه آخر بارگذاری می شود. به این فکر کنید که وقتی این اتفاق می افتد چه احساسی دارید؟ خیلی عصبانی کننده است، درست است؟
راه اندازی Web Vitals به خودی خود قابل توجه بود، اما گوگل آن را ارتقا داد. گوگل قرار است از این معیارهای جدید همراه با عوامل رتبه بندی تجربه موجود، برای کمک به رتبه بندی صفحات استفاده کند. به خاطر داشته باشید که گوگل از تعداد ناشناخته ای از عوامل برای قضاوت سایت ها و رتبه بندی آنها استفاده می کند. برخی از عوامل وزن زیادی دارند، اما بیشتر آنها تأثیر کمتری دارند. با این حال، آنها در ترکیب، داستان یک وب سایت را بیان می کنند.
Web Vitals جدید به چندین عامل موجود می پیوندد تا فاکتورهای رتبه بندی تجربه صفحه را تشکیل دهند:
اینها اکنون با معیارهای واقعی و کاربر محور مانند LCP، FID و CLS که قبلاً ذکر شد به آنها ملحق می شوند. در مجموع، این عوامل هر چیزی را که کاربر در یک وب سایت تجربه می کند را در نظر می گیرد تا سعی کند تصویری کلی از عملکرد سایت شما ارائه دهد.
البته، این فقط راه دیگری است که گوگل میتواند درک کند که سایت شما چقدر خوب است و ممکن است به راحتی اهمیت این بهروزرسانی خاص را اغراق کنیم. رتبه بندی سایتی با تجربه کاربری عالی اما محتوای بیهوده همچنان غیرممکن خواهد بود.
در حالی که کیفیت محتوای شما همچنان در کسب رتبه های خوب برتری دارد، عملکرد و تجربه درک شده کاربران نیز اکنون وارد عمل شده اند. با این معیارها، گوگل راهی برای به دست آوردن بینش های زیادی پیدا کرده است که به سایت شما از همه جهات نگاه می کند.
گوگل اغلب به عدم ارتباط با سئوکاران و صاحبان سایت متهم شده است. در گذشته، شاهد بودیم که بسیاری از بهروزرسانیهای الگوریتم اصلی بدون هیچ اطلاعی از طرف گوگل انجام میشود.
ابزارهای جدید زیادی وجود دارد که باید با نحوه عملکرد این معیارها و نحوه بهبود سایت خود با استفاده از این بینش ها آشنا شوید. همچنین، گوگل اسناد و مدارک جدیدی را برای شما قرار داده است که می توانید آنها را بررسی کنید.
شما می توانید نکته جالب دیگری در رابطه با به روز رسانی تجربه صفحه پیدا کنید. Google دیگر نیازی به AMP برای دریافت صفحات خبری شما در بخش داستان های برتر نخواهد داشت. اکنون، هر سایت خوش ساخت و تأیید شده توسط Google News می تواند آن جایگاه برتر را هدف قرار دهد. تجربه صفحه به یک عامل رتبه بندی برای داستان های برتر تبدیل می شود، بنابراین سایت شما بهتر است خوب باشد.
گوگل تمام تلاش خود را کرد تا هر صاحب سایت را وادار کند تا با تغییرات تجربه صفحه سازگار شود. ابزارهای جدید یا به روز شده به شما کمک می کنند تا بینش های مورد نیاز خود را دریافت کنید. علاوه بر این، حتی بسیاری از ابزارهای SEO مانند ContentKing، Semrush و Ryte اکنون با بینش Core Web Vitals همراه هستند. آنها همچنین به شما کمک می کنند تا معنی همه آن را بفهمید.
در گذشته، بهینهسازی سایت برای تجربه کاربر و سرعت، کمی شبیه به پرواز با چشم بسته بود. شما هرگز بینش عالی در مورد اینکه چه چیزی یک سایت را سریع میکند و چه چیزی باعث میشود که سایت سریع باشد نداشتید. در طول سالها، گوگل نیاز به معیارهای خوب را دید و فریاد کاربرانی را شنید که به سایتهای قابل استفاده، ایمن و سریع نیاز داشتند. با اعلام این معیارها و با اعلام آنها به عنوان عوامل رتبهبندی Google تجربه صفحه را قابل اندازه گیری می کند و قضاوت سایت ها را به اندازه کافی مفید می داند.
مثل همیشه، با فکر کردن به هدف وب سایت و صفحات خاص خود شروع کنید. شما می خواهید بازدیدکنندگان در سایت شما چه کاری انجام دهند؟ خرید وسایل؟ مقالات خود را بخوانید؟ کمک مالی به خیریه؟ هدف از وب سایت شما یا یک صفحه خاص در سایت شما باید زمانی که در حال بهبود هستید در ذهن شما باشد. طراحی و محتوای شما باید از این هدف پشتیبانی کند. داشتن یک هدف واضح در ذهن به شما کمک می کند تا بهبودهای سایت خود را اولویت بندی کنید.
اگر می خواهید UX را در سایت خود بهبود ببخشید، سعی کنید از دیدگاه کاربر به آن نگاه کنید. چند سوال از خود بپرسید و صادق باشید:
اکثر افراد اگر زیاد روی سایت خود کار کنند دچار نقاط کور می شوند. بنابراین، باید از فرصت استفاده کنید و از مردم بخواهید که سایت شما را هر زمان که می توانید ارزیابی کنند! سعی کنید از افراد گروه هدف خود بخواهید سایت شما را آزمایش کنند و از آنها بپرسید که آیا همانطور که انتظار داشتند کار می کند یا خیر. همچنین میتوانید با استفاده از پرسشنامههای موجود در سایت خود، درباره مخاطبان خود تحقیق کنید، یا اگر نمیخواهید بیش از حد آنها را آزار دهید، از یک سؤال قصد خروج استفاده کنید و از آنها بپرسید که چرا سایت شما را ترک میکنند. گزینه دیگر این است که مقداری تست A/B انجام دهید تا بفهمید کدام طراحی صفحه شما بهترین نتایج را می دهد.
بنابراین، دیگر بهانه ای وجود ندارد. شروع به کار بر روی UX سایت خود کنید و ممکن است رتبه خود را نیز افزایش دهید!
کپی رایتینگ نیز یک جنبه مهم از UX است. اگر زمان زیادی را روی طراحی UX سرمایه گذاری می کنید، فراموش نکنید که برای نوشتن نسخه UX وقت بگذارید تا به کاربران کمک کنید بهترین استفاده را از وب سایت و پیشنهادات شما ببرند.
به یاد داشته باشید الگوریتمهای گوگل دائم در حال بروزرسانی هستند. اگر نمیخواهید رتبه سایت خود را از دست دهید به کارشناس سئو زرین افزار اعتماد کنید.
دسته بندی بلاگ
مطالب دسته بندی
جدیدترین مطالب بلاگ
محصولات برتر